AMANDES Bekijk groter

AMANDELEN

FD00202 - 250Gr

Vermindert slechte cholesterol.

Meer details

4,97 € incl. btw

 • De ovaalvormige amandel bedekt met een fluwelen huid, is een notvrucht van de amandelboom. Oorspronkelijk uit Centraal-Azië, werd de amandelboom laat naar de Middellandse Zee gebracht.

  Verschillende klinische onderzoeken hebben de effecten van amandelconsumptie op het verlagen van cholesterol aangetoond, vooral op LDL-cholesterol ("slecht" cholesterol). Een dagelijkse inname van 30 g amandelen kan het risico op hart- en vaatziekten met 45% verminderen wanneer deze voedingsmiddelen voedingsmiddelen vervangen die rijk zijn aan verzadigde vetzuren.

  Deze voordelen kunnen worden toegeschreven aan het hoge gehalte aan amandelen in fytosterolen, maar ook aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren, plantaardige eiwitten en oplosbare vezels.

  Dankzij het hoge gehalte aan antioxidante vitamines E kan de amandel ook helpen onze cellen te beschermen tegen vroegtijdige veroudering veroorzaakt door de effecten van vrije radicalen. Als onderdeel van een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl, zou het gebruik ervan beschermende effecten hebben tegen hart- en vaatziekten, diabetes, hypertensie.

  Een voedzame snack, natuurlijk of in verschillende culinaire bereidingen.

 • IngredientenAmandelen 100% Bio
  Energie584Kcal
  Vet49g
  Waarvan verzadigde vetzuren3.7g
  Koolhydraten22g
  Suiker4g
  Vezels12g
  Proteïnen12g
  Zout0.002g
  OorsprongValencia
  Gebruiksinformaties20g per dag, te bewaren : koel en droog

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...